Přeskočit navigaci
 

Játrová kuchařka

Bramborový salát pro jaterní dietu

Suroviny:
brambory, kuřecí prsa, zázvor, pórek nebo rajče, petržel, celer, mrkev, kysaná smetana extra light

Postup přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout. Kuřecí prsa, pórek, očištěnou petržel, celer a mrkev uvaříme do měkka v mírně osolené vodě. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, kuřecí prsa pokrájíme, kořenovou zeleninu nastrouháme. Dále pokrájíme buď syrový pórek nebo rajče. Dáme do hrnce, mírně zalijeme vývarem, přidáme smetanu a podle chuti strouhaný syrový zázvor.

Zdroj: www.recepty.cz

Kuřecí závitky pro jaterní dietu

Suroviny:
kuřecí prsa, rajčata, čerstvá paprika sladká, zázvor, rostlinné máslo

Postup přípravy:
Kuřecí prsa rozřízneme na roládu, naplníme nakrájenými paprikami a rajčaty, přidáme kousek zázvoru (podle chuti), lžičku másla. Roládku zabalíme do alobalu tak, aby se tam nedostala voda. V osolené vodě 30-40 minut vaříme. Podáváme s bramborami.

Zdroj: www.recepty.cz

Kuřecí maso na zelenině

Suroviny:
2 stroužky česneku, 500g kuřecích prsou, 2 lžičky majoránky, 2 lžičky mleté papriky, 400 g mražené Babiččiny zeleninové směsi, 10 dkg nízkotučného tvrdého sýra, špetka soli

Postup přípravy:
Nejprve si rozehřejeme troubu na 200°C. Než se trouba rozehřeje na požadovanou teplotu, rozvrstvíme si mraženou zeleninovou směs na připravený alobal. Na vrstvu zeleniny pložíme naklepaná kuřecí prsa. Kuřecí prsa předtím potřeme česnekem, posypeme majoránkou a sladkou paprikou. Prsa také dle chuti osolíme. V této fázi vše utěsníme v alobalu. Poté alobal vložíme na plech do trouby a pečeme 30 minut. Po půlhodině pečení vyjmeme z trouby, rozevřeme alobal a posypeme maso strouhaným nízkotučným sýrem. Dáme znovu zapéct do zlatova. A máme hotovo.

Zdroj: recepty.brtnik.info

infolinka 800 333 365

Volejte zdarma a konzultujte svůj problém s lékařem každý všední den od 10:00 do 17:00 hodin.

 

Hledáte pomoc? Vyhledejte si na mapce nejbližší centrum léčby hepatitidy C.

Poradna lékaře

 
Dotaz na žloutenku? Ptejte se našeho odborníka.

 
 
 
MSD
 
 
 
 
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Zelený zákal