Vyhledávání


 Hledat  

Nalezeno 2678 záznamů z celkového počtu 2678, zobrazeny 51. - 55.

[ 11 ]  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21 

Dotaz:
Dobry den, 2 roky jsem zila s clovekem ktery mi lhal ohledne zdrav.stavu.Ma pry Hep.B a i C jde to mit obe najednou?ja byla za ty 2 roky 3x na jaternich testech a mela jsem je v poradku ...rok me uz ale poboliva pod pravych zebrem zlucnik nemam, a jdu ted na sono bricha da se ze sona dystak poznat ze bych mohla mit nakou hepatitidu?a mam dceru narozenou v roce 2012 ta by mela byt ockovana proti B, pokud jsem se dobre docetla ...moc diky
Hepatitidy B a C mohou být přítomny současně, ale vy jste zřejmě v pořádku, pokud jste byla opakovaně a za delší dobu vyšetřována. Sono hepatitidu neodhalí, to se vyšetřuje laboratorně, ale bolesti tam nepatří, problém může být jinde. Nechte výsledek na vašem lékaři a tyto otázky mu položte. Já se jen domnívám, ale on po vašem vyšetření bude vědět.
Dotaz:
Dobry den mohu mit hep B nebo C pokud me casto boli hlava bez teploty a picha me v pravym podzebri a mam problemi se spankem ze mi trva dlouho usnout a mival sem obcas nazloutlou stolici a trochu zvetsenou uzlinu v pravem podpazi a v levem vice Dekuji za odpoved
Vaše potíže nejsou typické pro virovou hepatitidu, bolesti tam nepatří. Mohlo by jít např. o žlučníkové potíže. Bez vyšetření lékařem se budete zbytečně trápit, navštivte jej, váš problém diskusí nevyřešíme.
Dotaz:
Dobry den mam nekolik otazek 1) Mohlo by dojit k nakaze HIV nebo hepatitidy B , C pri povrchovem poraneni??? Uvedu priklad : Nasel sem strikacku chytl ji za ten druhy konec od jehly myslim ten plastovy kulaty pist jak se macka ktery byl napraskly a ja se rizl o to praskly doslo k povrchovemu proriznuti polstarku ale ne na krev jen sem citil jak to mam narizle I kdyz sem si to mackal netekla ani kapicka krve hned sem si to omyl mydlem a houbickou 2) Vsude se uvadi ruzne doby kdy prezije virus na vzduchu pripadne ve vode. Nekde pisi hodiny , nekde ani minutu Jak tomu tedy ve skutecnosti opravdu je. Zda je nekde opravdu zjisteno jak dlouho je virus schopen prezit A pokud by na tom opacnem konci bylo velice malicke mnozstvi krve okem nepatrne a strikacka by byla v rozpustene vode po snehove brecce mohlo tam zustat nejake mnozstvi viru A ja treba jak sem se rizl a protizl si ten polstarek tim plastem mohl bych se nakazit Pripadne zda mezi priznaky patri i bolest hlavy bez teploty nebo zvetsene asi uzliny v podpazi pri hmatu bolestive Jinak cca 2 dny po tom poraneni me bolelo v krku a cca asi po18 dnech se mi zvetsily asi uzliny v pravem podpazi min a v levem vic a kdyz si to macknu je to bolestive Pak se mi udelali pud hornim rtem v puse afty a cca po 14 dnech zmizeli Je moznost ze sem se mohl nakazit Pripadne pokud bych byl nakazen a je mi 29let je sance se dozit vysokeho veku nebo ne Protoze sem cetl nektere clanky jak lecba nezabira diky rezistenci Muze to byt a psychicky problem z me obavy Dekuji za vasi odpoved na vsechny me otazky prosim o zodpovezeni pripadne na email
Situace, kterou popisujete, má prakticky nulové riziko nákazy hepatitidami B, C nebo HIV, pokud nešlo o krvavé poranění. Proto pokládám úvahy o délce přežití virů za zbytečné. Vaše přemrštěné obavy vidím z množství textu, který jste napsal. Vaše následující potíže s tímto pravděpodobně vůbec nesouvisí. Bolesti v krku a zvětšené uzliny však psychicky neovlivníte, ale může to být třeba jen běžné nachlazení. Vaši diagnózu nestanovím z internetové diskuse. Máte-li potíže, navštivte svého lékaře a nechte se seriózně vyšetřit.
Dotaz:
Nejdrive bych vam chtela podekovat za predchozi odpoved a zaroven mam jeste jednu otazku..pokud se vylecil z HCV spontalne bez leku, mel by tedy jeste za pul roku jit znova na testy viremie ci nikoliv? Vsude ctu,ze uzdraveni se potvrdi az pul roku po prvnich negativnich vysledcich.. tyka se to i spontalniho vyleceni nebo jen vyleceni s lekama a muze mit tedy jistotu,ze je zdrav??dekuji za odpoved
Když lékař již spontánní vyléčení konstatoval, pravděpodobně tento závěr vyslovil na základě opakovaného vyšetření, pak by to mělo být jasné. Pokud opakované vyšetření nebylo, pak je kontrola nutná.
Dotaz:
Dobry den,priteli byla v cervnu 2015 zjistena akutni hepatitida C,nebot mu "nastesti" bylo velmi zle a zezloutli mu belma..Nasledne byl okamzite prevezen do Motola na infekcni..tam si tyden polezel,davali mu leky atd..po propusteni byl bez leku,ze ma velkou sanci na spontalni vyleceni..chodil pravidelne na kontroly a ockovani proti HBV..nyni byl na testech viremie a vysledky jsou takove: RNA PCR HCV kvantitativne: negativni ALP: 0,86 ukat/l, AST: 0,61 ukat/l, ALT: 0,50 ukat/l, GGT: 0,37 ukat/l, BIL-CELK: 9,6 umol/l, BIL-PRIMY: 2,8 umol/l Zaver: B 17.1 akutni virova hepatitida C, st.p 6/2015, spont. clearence. Je tedy zcela vylecen a zdrav? Je nutno jeste pouzivat ochranu? Dekuji za vasi odpoved
Z lékařských údajů vyplývá, že se váš přítel vyléčil, došlo k spontánnímu vyloučení viru. Je tedy zdráv, není třeba v z důvodu ochrany proti hepatitidě C užívat ochranu.
Vítězím nad hepatitidou C

Centra léčby

Hledáte pomoc? Vyhledejte si na mapce nejbližší centrum léčby hepatitidy C.

Poradna lékaře
Soutěžte s námi
Soutěž o autoškrabku

Soutěž o autoškrabku

Platnost: 1. 12. - 31. 12. 2018

V prosincové soutěži budeme hrát o autoškrabku s teplou rukavicí.

Videorozhovor
Trojkombinační léčba pro pacienty, kteří nebyli dříve léčeni

Trojkombinační léčba pro pacienty, kteří nebyli dříve léčeni

Jaké jsou moderní možnosti léčby virové hepatitidy? O tom jsme si povídali s prof. MUDr. Petrem Husou, CSc.

Anketa

Zajímáte se o hygienické podmínky ve škole svých dětí?