Vyhledávání


 Hledat  

Nalezeno 2678 záznamů z celkového počtu 2678, zobrazeny 46. - 50.

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  [ 10 ]  11 

Dotaz:
Dobry den pani doktorko, vcera jsem byla s moji sedmiletou dcerou v obchode a kdyz jsem ji chtela prilozenim ozkouset triko dcera me upozornila ukazanim, ze triko spinave, byly tam dva krvave flicky.nevim zda se toho dcera prstama nedotkla, jen jsem ji zbezne koukla na ruce a nic nevidela.ona tvrdi ze se nedotkla ale nemam jistotu.asi za 20 minut si v aute utrela ruce vlhcenym ubrouskem. Bohuzel dneska jsem ji na jednom pste nasla krvavou malou ranku, nevim zda jsem ji treba vcera neprehlidla, ale porad na to musim myslet, jestli se nemohla nakazit hiv nebo nejakym druhem zloutenky. Dekuji za odpoved a omlouvam se za tak zdlouhavy popis
Tak jednoduše se tyto nemoci nepřenášejí, neporušená kůže nás chrání.
Dotaz:
Dobrý den, mam VHC a doktor mi chce co nejdříve zahajit léčbu. Jenže, jsem trochu při těle a jaterni ultrazvuk na fibroscanu mi přes podkožni tuk nic nezaznamena. Proto tedy zahajeni lečby se pořad odklada a mě zajima jestli se tohle vyšetřeni da nahradit jinym, popřipadě jakym.. Samozdřejmě že hubnout se snažím, ale marně. Děkuji za odpověď s pozdravem Nikola
Stav jater může ještě posoudit tzv. elastografie nebo jaterní biopsie. Hubnutí je namístě, protože hubenější pacienti na léčbu lépe reagují.
Dotaz:
Dobrý den prosím vás mám dotaz ohledně štítné žlázy mám prý zvýšenou štítnou žlázu ale v normálu,a chtěla jsem se zeptat nahmatala jsem si dole jak končí krk uprostřed pod tou jamkou nějaké bouličky nebo uzlíky nevím v jamce je nemám ale níž nevím coto je u klíčních kostí né .Prosím odpověztemi a děkuji za odpověd .s úctou M.D.
To není dotaz do hepatální poradny, není jasné, zda máte zvětšenou štítnou žlázu s normální nebo zvýšenou funkcí, došetření je v rukou endokrinologa.
Dotaz:
Omlouvam se ze vam jeste pisi ale pokud bych si poranil skaru nebo podkozi mohu se nakazit virem HIV nebo Hepatitidou B, C ????Dokaze Vir se uchytit v techto castech a dostat se do obehu?? Preci jen podkozi uz je dost hluboko Samozrejme pokud by rana nekrvacela Moc vam dekuji za odpoved
Vaše obavy vysoce předčí reálné riziko, hoďte to za hlavu.
Dotaz:
Opet dekuji za odpoved..Nejsem si vedoma,ze by uz drive byl na testech viremie..pouze pri nastupu do Motola na infekcni (23.6.2015) mu delali viremii,po propusteni (30.6.3015) byl bez leku,dochazel pouze na kontroly a ockovani proti HBV,jednou mu snad brali krev..26.1.2016 byl na testech viremie a 16.2.2016 mu byli zdeleny tyto vysledky,ze probehlo spontanni vyleceni a ve zprave ma psano,ze kontrola dle potreby..o dalsich testech mu nic nerikali.. dnes jsme byli u obvodniho lekare predat tuto zpravu a i on rekl,ze jiz neni infekcni,ze je vylecen a na otazku zda budou dalsi testy odpovedel,ze pokud je nevyzaduje specializovany mudr nenibto treba a je vylecen.. muzem si teda byt jisti,ze nemuze nikoho nakazit a muze byt pohlavni styk bez ochrany? Dekuji
Pokud odborný lékař konstatoval vyléčení, je pacient zdravý a nemůže nikoho nakazit.
Vítězím nad hepatitidou C

Centra léčby

Hledáte pomoc? Vyhledejte si na mapce nejbližší centrum léčby hepatitidy C.

Poradna lékaře
Soutěžte s námi
Soutěž o autoškrabku

Soutěž o autoškrabku

Platnost: 1. 12. - 31. 12. 2018

V prosincové soutěži budeme hrát o autoškrabku s teplou rukavicí.

Videorozhovor
Trojkombinační léčba pro pacienty, kteří nebyli dříve léčeni

Trojkombinační léčba pro pacienty, kteří nebyli dříve léčeni

Jaké jsou moderní možnosti léčby virové hepatitidy? O tom jsme si povídali s prof. MUDr. Petrem Husou, CSc.

Anketa

Zajímáte se o hygienické podmínky ve škole svých dětí?